Aeroportul „Henri Coandă” este pe locul 34 în clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din UE

Aeroportul „Henri Coandă” este pe locul 34 în clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din Uniunea Europeană, arată datele publicate de Eurostat.

Aproape 14 milioane de pasageri au tranzitat aeroportul anul trecut, numărul fiind în creştere comparativ cu cel de acum doi ani. Aeroportul londonez Heathrow conduce acest top, cu 80 de milioane de pasageri.

Corespondenţă din Bruxelles – Reporter: Amalia Bojescu – Aproape 14 milioane de pasageri au tranzitat anul trecut Aeroportul „Henri Coandă” fapt ce îl plasează pe locul 34 în clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din Uniunea Europeană. În cazul primelor 30 de aeroporturi din spațiul comunitar, cel mai puternic ritm de creștere a numărului de pasageri a fost înregistrat de Aeroportul Internațional „Liszt Ferenc” din Budapesta, urmat de aeroportul internațional din Varșovia.

Aeroportul londonez Heathrow a rămas și în 2018 cel mai aglomerat aeroport din Uniunea Europeană, 80 de milioane de pasageri, urmat de Aeroportul „Charles de Gaulle” din Paris, cu 72 de milioane de pasageri. La nivelul Uniunii Europene, numărul de pasageri transportați anul trecut a atins un nivel record de 1,1 miliarde. Datele Eurostat mai arată că peste 19 milioane de pasageri au călătorit cu avionul în România anul trecut, dintre aceștia aproximativ 1.400.000 au călătorit în interiorul țării, în timp ce peste 15 milioane de pasageri au călătorit în Uniunea Europeană./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 decembrie