Realizator: Peste 200 de profesori, consilieri şcolari, studenţi, experţi în educaţie şi reprezentanţi ai şcolilor, universităţilor şi institutelor de cercetare participă la cea de-a III-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Comunităţii „Educaţie pentru Ştiinţe”, la Biblioteca Naţională de Fizică din Măgurele. Carierele viitorului, practici pedagogice inovative, automatizarea şi integrarea tehnologiei în predare – sunt câteva dintre temele în dezbatere astăzi şi mâine. Lucian Ciolan este decanul Facultăţii de Psihologie din Universitatea Bucureşti.
Lucian Ciolan: Încercăm să creăm o comunitate cu specialiștii din ştiințele educației, dar și de ştiințele tari, cum sunt ele denumite, din fizică, din chimie, din biologie, din matematică, din informatică, din inginerie, încercăm să creăm o comunitate care să îi ajute atât pe profesorii de științe din preuniversitar să predea mai bine, mai interesant, ştiințele, dar și pe elevi să ia opțiunea asta pentru științe ca pe o opţiune serioasă, atât în învățare, cât și în cariera lor viitoare. Pentru asta ne întâlnim aici, să punem împreună expertiza cercetătorilor, a universitarilor și a practicienilor, astfel încât copiii să fie mai atraşi și mai dornici să performeze în domeniul științelor.
Realizator: Pe lângă ateliere, mese rotunde şi prezentări de proiecte evenimentul propune participanţilor şi vizite la institutele de cercetare de pe platforma Măgurele./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 decembrie)