Convorbirile Jandarmeriei din timpul mitingului diasporei de anul trecut vor fi trimise la DIICOT

Convorbirile Jandarmeriei din timpul mitingului diasporei din 10 august, anul trecut, care au fost desecretizate, vor fi trimise astăzi la DIICOT.

Este vorba de 248 de ore de înregistrări din totalul de 250. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat de ce nu au putut fi desecretizate până acum şi cele două ore rămase:

Marcel Vela: Nu au putut fi desecretizate strict de Jandarmerie, pentru că ele cuprind unele detalii cu privire la dispunere de forţe, dispozitive, instituţii, ambasade, în sensul în care s-a asigurat protecţia lor în perioada respectivă. Nu au legătură cu acţiunea în sine. Cele două ore vor trebui reverificate şi, dacă este ceva ce ţine de alt act normativ, care trebuie desecretizat în prealabil pentru desecretizarea celor două ore, le vom finaliza şi pe acestea, dar, în mod principal, esenţial, cele 248 de ore au fost desecretizate şi dimineaţă le voi trimite oficial la DIICOT.

Reporter: Ministrul de interne, Marcel Vela, a mai spus că jandarmii, care au tergiversat desecretizarea comunicaţiilor din timpul violenţelor de pe 10 august, vor da explicaţii administrative în perioada următoare./lcoman/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie