În faţa sediului DNA, reprezentanţi ai comunităţii Declic cer reluarea anchetei privid proiectul minier de la Certej

Câţiva reprezentanţi ai comunităţii Declic au organizat astăzi o manifestaţie în faţa sediului DNA pentru a cere procurorului-şef Călin Nistor reluarea anchetei privid proiectul minier de la Certej, judeţul Hunedoara.

4.000 de membrii ai comunităţii Declic au semnat un memoriu în care cer redeschiderea dosarului. Roxana Pencea explică.

Roxana Pencea: Suntem aici, în fața DNA, pentru a arăta că la Certej justiția este în lanțuri. Noi spunem că /…/ cântărește mai mult decât legea în acest caz, pentru că dosarul de corupție din jurul proiectului minier tocmai a fost clasat. Noi considerăm că motivele de clasare au fost superficiale, procurorul de caz a făcut o confuzie între legislația care se aplică și a plasat cauza pe motivele procedurale.

Realizator: Printre manifestanţi s-a aflat şi o femeie îmbracată în auriu şi legată la ochi, inducând ideea ca Justiţia este oarbă. Asociaţia Declic a făcut un denunţ în 2016 la DNA Alba, care a început urmărirea penală in rem. În iunie 2019 dosarul a fost închis. După ce Declic a depus o plângere faţă de soluţia de clasare, dosarul a fost trimis la DNA central, care, la rândul său, a clasat dosarul./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie