Noi date privind atacul de la Baza Pensacola din SUA

Poliţia Federală americană investighează caracterul terorist al atacului de vineri din Florida, când un locotenent al forțelor aeriene saudite aflat la instruire în Statele Unite a ucis trei persoane și a rănit alte opt la Baza Marinei de la Pensacola.

Potrivit agentului FBI care coordonează ancheta, sauditul pare să fi acționat singur, iar pistolul folosit în atac era achiziționat legal. Corespondenta noastră în Statele Unite, Doina Saiciuc, relatează.

Reporter: Consilierul prezidențial pentru securitatea națională, Robert O’Brien, a spus ieri pentru Televiziunea CBS că atacul armat pare să fie un atac terorist; în vârstă de 21 de ani, Asham Rani era student în aviație la Pensacola, bază în care Statele Unite antrenează studenți militari din țările aliate Americii. Autoritățile implică faptul că atacatorul a postat mesaje pe media socială în care a vorbit despre sprijinul Statelor Unite pentru Israel și despre presupusele sentimente antimusulmane ale americanilor.

10 studenți militari saudiți sunt acum interogați de FBI la Pensacola. Președintele Trump a spus că va ordona revizuirea politicilor americane de antrenare a militarilor străini în Statele Unite, iar secretarul Apărării, Mark Esper, a declarat ieri pentru televiziunea Fox News că Pentagonul va revizui procesul de verificare și de selecție a soldaților din alte țări care vin în Statele Unite să se antreneze./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie