Maşinile staţionate ilegal vor putea fi ridicate în capitală şi de pe trotuare

Maşinile staţionate ilegal vor putea fi ridicate în capitală şi de pe trotuare, nu doar de pe partea carosabilă. Aceasta este prevederea unui proiect de lege discutat şi aprobat astăzi în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaţilor.

Mai mult, iniţiatorul acestui act normativ, deputatul USR Cătălin Drulă, a explicat că este nevoie de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi de pe spaţiile verzi.

Cătălin Drulă: Este vorba și despre mașinile care sunt parcate pe spații verzi. Am văzut pe Calea Victoriei un spațiu verde recent amenajat în cadrul reorganizării bulevardului cu iarbă și flori, nu a mai găsit loc și a urcat așa frumos pe panta aia, lăsând urmele în gazonul ăla proaspăt amplasat, pe mulţi bani, cu o maşină 4 x4 – cu astea poţi să urci aşa. Ce faci? Poliţia vine și se uită și pune o amendă de 500 de lei.

Realizator: După votul din comisie, proiectul va merge în plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final. În Bucureşti, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este un serviciu public din anul 2016.

Taxa de ridicare, transport şi depozitare este de 500 de lei, la care se adaugă amenda pentru staţionare neregulamentară, de minimum 290 de lei, ne-a transmis reporterul nostru Alexandru Lancuzov./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 decembrie