Cod galben de viscol la munte

Astăzi, 23.12.2019, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă.

Intervalul pentru care a fost emis acest cod galben este 23 decembrie, ora 20.00 – 25 decembrie, ora 10:00.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți 24 decembrie, ninsorile abundente vor fi prezente și la altitudini mai joase. În special pe crestele montane se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80 – 90 de km/h. Zăpada va fi viscolită și spulberată, astfel vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Precizăm că Direcțiile Regionale ale CNAIR S.A din zonele afectate sunt mobilizate și acționează promt acolo unde situația o impune, pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră națională.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze, în prealabil, cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Imagini de la intervențiile reperezentanților CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

RADOR (23 decembrie)