Hărţi interactive cu situaţia drumurilor şi autostrăzilor cu sectoarele închise sau restricţionate

Realizator: Hărţi interactive care prezintă situaţia drumurilor şi autostrăzilor cu sectoarele închise sau restricţionate pot fi consultate de ieri pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Tot acolo poate fi găsită şi o hartă cu zonele care prezintă risc de înzăpezire. Hărţile au fost dezvoltate în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile. Ciprian Sasu a consultat hărţile în cauză şi ne spune acum în direct ce conţin. Bună dimineaţa!
Reporter: Ciprian Sasu – Bună dimineaţa! În primul rând, adresa de internet la care se găsesc hărţile respective este cnadnr.ro. Acolo, pe prima pagină pot fi identificate cele două secţiuni cu hărţi. Harta interactivă prezintă situaţiile deosebite care pot fi întâlnite în trafic. Astfel, avem 36 de drumuri îngreunate, opt drumuri cu lucrări, patru drumuri întrerupte şi drumuri îngreunate de condiţii meteo nefavorabile. Harta mai cuprinde două secţiuni care nu au deocamdată parte de evenimente, şi anume drumuri întrerupte de condiţii meteo nefavorabile şi evenimente rutiere.
La secţiunea drumuri întrerupte, de exemplu, avem DN12B Târgu Ocna şi explicaţia întreruperii – calamităţile din lunile iunie şi iulie 2018 au condus la tasarea platformei drumului. La aceeaşi secţiune mai găsim DN67C Rânca Gorj, drum închis pe timp de iarnă.
Diferitele tipuri de evenimente sunt prezentate în culori diferite, pe această hartă interactivă. Cealaltă hartă prezintă sectoarele de drum cu risc de înzăpezire. Tot cu culori, riscurile reliefate sunt de trei feluri – scăzut, moderat şi crescut, pe diversele tipuri de drum. La o privire sumară, riscul de înzăpezire cel mai ridicat se regăseşte în estul Munteniei, şi pe Autostrada A2.
Realizator: Anul Nou a venit cu restricţii de circulaţie în Ungaria pentru TIR-uri. Acestea au intrat în vigoare la 23:00, ora României şi vor fi valabile până în această seară la aceeaşi oră. Autorităţile ungare introduc astfel de restricţii cu prilejul diverselor sărbători, precum şi la fiecare sfârşit de săptămână./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 ianuarie)