2020 se conturează a fi un an turistic mai bun

Sejururile vândute pentru litoralul românesc au mers foarte bine, iar anul estival se prefigurează a fi excepţional – spun reprezentanţii din industria turismului. Reporterul nostru Florentina Varga a stat de vorbă cu Adrian Voican – directorul unei agenţii de turism care vinde preponderent pachete turistice în România:
Adrian Voican: 40% din ceea ce se vinde pe tot sezonul s-a vândut la înscrieri timpurii. Deci, avem o imagine a ceea ce se va întâmpla pe litoral. Că se cumpără mai repede sau se cumpără mai mult anul acesta, nu ştim încă în ce proporţie se întâmplă aceste lucruri, dar noi vedem o creştere şi de 100% în anumite locuri.
Reporter: Deci va fi un an turistic mai bun?
Adrian Voican: Va fi cel puţin la fel de bun, dacă lucrurile se păstrează aşa cum au pornit, dacă nu intervine nimic, nu apar neclarităţi economice, politice, conjucturale. Anul acesta se arată a fi un an de excepţie.
Reporter: Cum au mers vânzările în zona de munte?
Adrian Voican: Şi muntele se vinde mai bine decât anul trecut, dar şi Delta Dunării şi oraşele. De vreo trei-patru ani de zile oamenii au învăţat să meargă şi pentru un city break în oraşele României. Sibiul a fost capitală cultural- europeană, Sighişoara este un oraş fermecător, Alba Iulia, Iaşul, Bucureştiul bineînţeles, Târgu Mureş, sunt localităţi în care dacă există şi un eveniment pe agenda cuturală, sportivă, locală, oamenii merg şi ocupă toate locurile de cazare, cum este, de exemplu, şi la Cluj.
Realizator: Adrian Voican, director de agenţie de turism./eendrefy/denisse

RRA – 2 ianuarie