Italia a reglementat într-o anumită măsură statutul trotinetelor electrice

Italia a reglementat, într-o anumită măsură, statutul trotinetelor electrice, de la începutul anului acesta, acestea fiind asimilate bicicletelor. Astfel, au fost impuse unele condiţii legate de viteză şi de puterea motorului.

Situaţia nu este, însă, definitivă, existând divergenţe între cei care consideră că aceste mijloace de transport nu sunt suficient de sigure şi cei care aduc în prim plan caracterul lor nepoluant.

Reporter: De la începutul acestei luni, și în Italia, trotinetele electrice sunt considerate la fel ca bicicletele şi pot să circule pe toate străzile, cu maxim 20 de km pe oră, însă nu trebuie să aibă o putere mai mare de 500 W.

Pentru a merge cu trotineta electrică nu este necesar carnetul, nici o asigurare și nici casca de protecție, doar este recomandată. Noaptea însă este obligatorie vesta reflectorizantă și în niciun caz, nici ziua, nici noaptea nu se poate transporta o altă persoană.

Rămâne însă o mare problemă cea a spațiilor de parcare – nu se poate lăsa trotineta nici între motociclete și nici între mașini. Asociația Codacons, de protecție a consumatorilor, intenționează însă să solicite blocarea acestor mijloace de transport. Simplii cetățeni însă consideră că astfel, orașele nu vor mai fi poluate./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 ianuarie