La Vatican, Papa Francisc a facut un apel la dialog

La Vatican, Papa Francisc a făcut apel la dialog şi reţinere pe fondul tensiunilor în creştere dintre Statele Unite şi Iran. În timpul Rugăciunii de duminică, Suveranul Pontif nu a menţionat numele Iranului, însă s-a referit la o tensiune groaznică, care pluteşte în aer şi care poate fi resimţită în prezent în multe părţi ale lumii. Corespondenta noastră, Elena Postelnicu, are mai multe detalii:

Reporter: În Rugăciunea tradiţională de duminică, „Îngerul Domnului”, Papa Francisc subliniat că Evanghelia lui Hristos nu este un basm, un mit sau vreo poveste edificatoare, ci revelarea deplină a planului lui Dumnezeu asupra omului și a lumii. Într-un context de încordare în sfera relațiilor internaționale, Suveranul Pontif a dorit să facă un nou apel la pace.

Papa Francisc: În multe părţi ale lumii se simte un teribil aer de tensiune. Războiul aduce numai moarte şi distrugere. Solicit tuturor părților să păstreze aprinsă flacăra dialogului și a autocontrolului și să evite umbra dușmăniei. Să ne rugăm în tăcere pentru ca Domnul să ne dăruiască harul acesta./lcoman/avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 ianuarie