Deputatul Nicuşor Dan acuză actuala administraţie a Capitalei pentru poluarea aerului din oraş

Actuala administraţie a Capitalei este responsabilă de poluarea aerului din oraş, afirmă deputatul Nicuşor Dan. El spune că deşi au existat fonduri pentru reducerea poluării, proiectele nu s-au implementat. În plus, Consiliul General a aprobat mai multe planurile urbanistice zonale – aşa-numitele PUZ – care permit construirea excesivă în detrimentul asigurării spaţiului verde, acuză Nicuşor Dan:

Nicuşor Dan: Mai multe decizii, în special documentaţii de urbanism, dar şi autorizaţii de construire prin care s-a redus spaţiul verde din Bucureşti. Prin PUZ sector 3 dispar cam 30 de hectare de spaţiu verde; PUZ sector 4, peste 10 hectare de spaţiu verde dispar; PUZ stejarii din Pădurea Băneasa – cinci hectare; PUZ Kiseleff 45, pe care l-am anulat în instanţă în urmă cu un an – un hectar. În fiecare şedinţă de Consiliu General, 20-30-40 de PUZ-uri prin care se dau zeci de mii de metri pătraţi în plus construibili.

Realizator: Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea consideră că ea a luat măsuri privind îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală, dar că nu se poate recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani. Totodată, Firea a pus la îndoială informaţiile referitoare la poluarea din Bucureşti înregistrate de către reţelele independente de măsurare a calităţii aerului, spunând că acestea nu sunt autorizate sau omologate de către Ministerul Mediului./ilixandru/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 ianuarie