Un lanț de restaurante canadian, criticat pentru că le-a promis lui Harry și Meghan cafea gratuită pe viață

„Cafea gratuită pe viață” pentru prinţul Harry şi soţia sa Meghan dacă se mută în Canada? Oferta făcută de Tim Hortons cuplului princiar i-a adus o mulțime de critici acestui faimos lanț candian de restaurante.
Lanțul Tim Hortons a postat un mesaj pe Twitter, miercuri seară, care a devenit rapid viral. „Fără a face nicio presiune, Meghan și Harry, dar, dacă decideți să vă mutați în Canada, cafeaua vă este gratuită pe viață. Gândiți-vă la asta”, spunea mesajul de la Tim Hortons.
Prințul Harry și soția sa Meghan tocmai îşi anunțaseră decizia de a se retrage din monarhie și, în special, de a se stabili undeva în America de Nord, fără a specifica în ce țară.
O ofertă prea exagerată pentru mulți utilizatori ai rețelei sociale, care au atacat mesajul lanțului de restaurante pentru a denunța practicile acestuia față de angajații săi.
„Cei doi îşi pot permite să cumpere compania. Angajații voştri nu își pot permite locuințe. Vedeți care este problema cu acest tweet?”, a întrebat un utilizator.
„Ești compania care reduce pauzele angajaților tăi cu salariul minim … și care oferă cafea gratuită membrilor familiei regale”, a scris şi un umorist din Quebec.
Alți utilizatori au amintit că un magazin din Winnipeg, Canada, a preferat să-şi concedieze angajații decât să le acorde creșterea salarială de 10 cenți (7 centmei) pe oră pe care aceştia o solicitau.
„Tim Hortons își poate permite cafeaua gratuită pentru regalitate, dar o creștere de 10% pentru angajați este prea mult?”, întreba un alt utilizator. /rcostea

(www.lesoir.be – 10 ianuarie)