Comunicat presa Teatrul Masca

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Teatrul Masca, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București, anunță lansarea revistei online CAIETELE MASCA. Adresată profesioniștilor de teatru, dar și publicului larg, interesat de spațiul teatral românesc alternativ, publicația își propune să descrie fenomenul teatrului de stradă din România printr-o serie de articole, interviuri, eseuri, dosare și reportaje. Scopul acestui demers este de a reliefa acest tip deosebit de discurs teatral și de a-l situa la adevărata valoare, prin raportarea la realitatea teatrală din Europa și din întreaga lume.

După zece ediții apărute în print, publicația CAIETELE MASCA – proiect editorial al Teatrului Masca, coordonat de teatrologul Cristina Modreanu – își transferă activitatea exclusiv online și poate fi găsită la adresa www.caietelemasca.ro, începând cu data de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale.

,,Într-o lume în care spațiul virtual se constituie în domeniul preferat de comunicare și documentare, considerăm că trecerea în online reprezintă cea mai bună alegere pentru ca publicația să poată fi citită de cât mai multe persoane. Totodată, reprezintă o acțiune firească de a rămâne în pas cu timpurile, pentru singura publicație dedicată teatrului outdoor din România, o formă de teatru caracterizată de contemporaneitate și inovație.” (Anca Florea, Manager al Teatrului Masca și inițiator al proiectului)

Teatrul Masca, înființat în 1990, este singurul teatru din România cu o stagiune permanentă de exterior.

www.caietelemasca.ro – biblioteca ta online de teatru! Din 15 ianuarie!