Casa de lux Louis Vuitton a prezentat marți, la Paris „Sewelo”, al doilea cel mai mare diamant din lume, o piatră prețioasă care așteaptă să fie șlefuită și tăiată în pietre prețioase mai mici, la Anvers, de către tăietorul de diamante HB Company, au informat „L’Echo” şi „De Tijd”.
Extras în Botswana de compania Lucara în aprilie 2019, „Sewelo” cântărește aproximativ 350 de grame și are dimensiunea unei mingi de tenis. Tăietorul de diamante HB Company a declarat săptămâna trecută că a fost încheiat un acord de colaborare între casa Louis Vuitton și compania canadiană Lucara Diamond, proprietara minei unde a fost descoperit diamantul, pentru a „planifica și a tăia o colecție de diamante din Sewelo”. „De Tijd” a aflat de la surse din interior că firma de diamante Simply Sparkling, a familiei Seber, din Anvers, s-a putea afla în spatele HB Company.
De altfel, directoarea Sindicatului Industriei de Diamante din Belgia, Melissa Smet, a explicat că „ceea ce face specială această piatră este și natura sa misterioasă. Piatra este acoperită cu carbon negru, iar calitatea diamantului ascunsă sub acest strat rămâne un mister. Cu toate acestea, nu există certitudinea că diamantul va produce pietre prețioase de înaltă calitate, ceea ce implică un risc mai mare”. (www.lesoir.be – 24 ianuarie)/rcostea