Comunicat de presă

Preoţii vor oficia începând de miercuri, la biserica din curtea Spitalului TBC, o slujbă de maslu, la care sunt chemaţi sibienii să se roage pentru însănătoşirea bolnavilor cu noul tip de coronavirus din China. Slujbele vor avea loc zilnic, de la ora 18.00, timp de o săptămână (29 ianuarie – 5 februarie).

„Timp de şapte zile, la biserica spitalului de boli pulmonare, cu hramul Ioan Rusul şi Nectarie, ne vom aduna creştinii pentru a ne putea ruga pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume, de noul virus care a pornit dintr-un continent îndepărtat, din China, dar inimile noastre fiind apropiate de fiecare om, aceasta este datoria creştinului, am socotit ca o datorie de conştiinţă şi morală, să fim în rugăciune unii pentru alţii; adică nu numai pentru cei de lângă noi, cei apropiaţi, cei din familiile noastre, doar pentru noi, depăşind astfel egoismul sufletesc în care stăm de multe ori”, a anunţat preotul Cătălin Dumitrean.

Acesta invită sibienii începând de miercuri, de la ora 18.00, la biserică.

În fiecare seară, la ora 18.00, timp de şapte zile, vom săvârşi ca un ciclu de rugăciuni, taina sfântului maslu, cea mai potrivită slujbă în astfel de situaţii. Este o slujbă pe care, chiar dacă o faci aici, într-un anumit loc, puterea ei se extinde în orice loc, în orice timp, în orice moment, de aceea i se spune că este o taină, are resorturi nebănuite de însănătoşire. Îndemn pe această cale, cât mai mulţi credincioşi să îşi depăşească interesul imediat, să vină în fiecare seară la biserica spitalului şi să fie alături de noi”, a declarat preotul Cătălin Dumitrean.

Acesta îi îndeamnă şi pe cei care nu pot ajunge la slujba de la biserică, să se roage pentru însănătoşirea bolnavilor cu coronavirus.

„Îndemnăm de asemenea, pe cei care nu pot ajunge, din binecuvântate pricini, ar fi foarte frumos dacă la această oră, 18.00 sau măcar seara, să se roage şi ei aşa cum ştiu, aşa cum pot, pentru aceşti bolnavi”, a mai spus preotul Cătălin Dumitrean.

Pentru informaţii: Preotul Cătălin Dumitrean – tel. 0749.350.778

https://www.facebook.com/cenaclul.luminalina.96