RADOR: „The Cry Of Silence” – povestea unei pasiuni excepţionale în imagini

RADOR (31 ianuarie) – Reporter: Carmen Ionescu – „The Cry Of Silence” este cel de-al patrulea scurtmetraj semnat de Mara Crăcăleanu, 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional « Mihai Eminescu » din Iaşi. Proiecția de Gală are loc la 31 ianuarie 2020, ora 18.00, la Cinema Ateneu din Iaşi.

La eveniment participă o parte din echipa filmului, alături de Irina-Margareta Nistor, în calitate de critic de film și invitat de onoare. Evenimentul este moderat de Andrei Giurgia, coordonatorul activității cinematografice a Ateneului.

Mara Crăcăleanu a povestit pentru Rador care a fost punctul de plecare pentru această realizare cinematografică : « De ceva vreme m-am tot gândit la faptul că toţi trebuie să trecem, în viaţa asta, peste pierderea cuiva drag şi ideile au venit de la sine. Mi-am pus întrebarea : suntem vreodată pregătiţi pentru asta ? Ştim cum să reacţionăm ? ».

„The Cry Of Silence” este un film despre două surori, o poveste care urmărește fragmente din viețile lor și momente decisive pe care trebuie să le parcurgă. Este o meditație asupra vieții și a morții, a contrastului dintre tristețe, durere, bucurie și euforie. Titlul, tradus „Strigătul Tăcerii”, ilustrează conceptul de suferință și durere mută.

Realizarea tinerei regizoare de 18 ani este excepţională şi poate constitui o inspiraţie pentru orice tânăr pasionat de un anumit domeniu. Mara a explicat pentru Rador cum a transformat imposibilul în posibil : « Consider că este extraordinar să te poţi exprima prin imagini. Filmul este o preocupare care necesită multă determinare, dar şi pasiune şi tenacitate. Cel mai important lucru este să fii pasionat de ceea ce faci şi să ai încredere în tine. Cred că vârsta pe care o am, 18 ani, este un început de drum şi mai cred că abia acum încep să învăţ cu adevărat tot ceea ce implică această meserie, respectiv regia de film. Sunt foarte entuziasmată şi abia aştept să lansez următorul meu film, care sper să fie un lungmetraj ».

Noul film se anunţă un succes, după „Mirrorcide”, cel de-al treilea scurtmetraj semnat de Mara Crăcăleanu, care a câștigat până în prezent 32 de premii internaționale și a fost proiectat pe mai multe continente, la festivaluri de film prestigioase, precum Rhode Island International Film Festival, Los Angeles Film Awards, New York Film Awards, Best Shorts Competition, Calcutta International Cult Film Festival.

Din distribuția „The Cry Of Silence”  fac parte actori de la Teatrul Național din Iași și studente de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

Actori: Pușa Darie, Ada Lupu, Sorana Eșanu, Marina Munteanu, Sara Tayari, Georgiana Florea, Ioana Ivănescu, Andreea Andrei;

Echipa tehnică: Crînguța Pînzaru – director de imagine, Radu Afloarei – asistent de cameră, Relu Tabără – operator secund, Marius Cucuteanu – operator steadicam, Alice Moisă – asistent regie, Dimitrie Ioanidis – producător on set, Charlie McKenzie – producător, Octavian Șaramet – editor, Marian-Mina Mihai – colorizare & VFX, Ana-Teodora Popa – sound designer, Darius Gălbinașu – asistent sunet, Otilia Spridon – costumier, Valentina Vidrașcu – designer costume, Rodica Todirașcu – make-up artist, Adeline Prisacariu – make-up artist, Ioana Mărguța Jdanov – hairstylist, Maria Sofragiu – body painter.


Trailer oficial:

https://www.youtube.com/watch?v=3jhS0qGM6wI