Consiliul Naţional al PNL este în plină desfăşurare

Consiliul Naţional al PNL este în plină desfăşurare, la această oră, la Palatul Parlamentului. Pe agenda reuniunii se află raportul de activitate al Guvernului Orban, alături de bilanţul politic al conducerii PNL şi al grupurilor parlamentare.

Liberalii îşi stabilesc, totodată, priorităţile pentru noua sesiune parlamentară şi strategia pentru alegerile locale. Redactorul nostru Alina Stănuţă este acum la Parlament şi ne oferă detalii în direct. Bună ziua, Alina, te ascultăm!

Reporter: Alina Stănuţă – Bună ziua! Vicepremierul Raluca Turcan arăta în discursul său susținut în fața a peste 1.200 de delegați ai PNL, reuniți la Palatul Parlamentului, că liberalii – aflați la guvernare – și-au propus să facă din România o țară care să investească masiv în viitorul ei. „Am schimbat radical soarta României” – mai spunea Raluca Turcan care menționa că este pentru prima dată când s-a început anul cu o Lege a bugetului adoptată.

Raluca Turcan: 50 de miliarde de lei – alocăm în anul acesta pentru investiții publice. Nu este atât cât ne dorim, dar rețineți, când auziți intoxicările PSD-ului, este cu 60% mai mult decât a dat PSD, în 2018 și dublu față de anul 2017! Redeschidem cea mai mare parte a șantierelor de investiții, abandonate de ani de zile, din cauza partidului antidezvoltare PSD. Investiții în școli, spitale, autostrăzi, centuri ocolitoare, căi ferate și nu decontăm facturi fictive.

Reporter: În discursul susținut cu această ocazie, liderul PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, arăta că trebuie continuată lupta cu PSD și critica moțiunea de cenzură depusă de social-democrați. Aici, la Palatul Parlamentului este așteptat să își susțină discursul și premierul Ludovic Orban, liderul PNL. Vom reveni!/csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 februarie