24 de cetăţeni ruşi sunt ţinuţi în carantină pe un vas de croazieră aflat în largul Japoniei

24 de cetăţeni ruşi, suspecţi de coronavirus, sunt în carantină pe un vas de croazieră aflat în largul Japoniei. Pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în largul Japoniei, în apropierea portului japonez Yokohama, se află în carantină şi 24 de cetăţeni ruşi, suspecţi de noul coronavirus, a confirmat Ambasada Federaţiei Ruse la Tokio.
„MAE al Japoniei a informat Ambasada Federaţiei Ruse la Tokio că la bordul vasului se află 24 de cetăţeni ruşi. Ambasada ţine legătura în permanenţă cu MAE al Japoniei şi cu Ministerul nipon al Sănătăţii şi anunţă că situaţia este sub control. Cei 24 de cetăţeni ruşi aflaţi la bordul vasului sunt aprovizionaţi cu alimente şi au primit asistenţa medicală necesară”, a precizat ambasada, citată de Agenţia de presă TASS.
Autorităţile ruse au anunţat iniţial că la bordul vasului s-ar afla doar doi cetăţeni ruşi, a precizat Agenţia de presă KYODO. Agenţia KYODO a mai precizat că zece pasageri de la bordul vasului Diamond Princess, care este în apropierea portului japonez Yokohama, sunt infectaţi de noul coronavirus de tip 2019-nCoV. Cele zece cazuri au fost confirmate, persoanele sunt infectate cu noul tip de coronavirus. Vasul Diamond Princess a fost plasat în carantină, relatează Agenţia de presă KYODO. Oficialii niponi au demarat testarea celor peste 3.700 de persoane aflate la bordul navei de croazieră./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 5 februarie)