A nins în aproape toată ţara, iar vremea se va îmbunătăţi abia în weekend

A nins azi-noapte în aproape toată ţara. Zăpada s-a depus consistent în multe regiuni. Este încă în vigoare un cod roşu de viscol care vizează nouă judeţe, în special din Bărăgan şi Dobrogea. Va continua să ningă astăzi până spre seară, mai ales în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea. Vremea se va îmbunătăţi abia în weekend. Ne-a oferit detalii meteorologul Mihăiţă Huştiu de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
Mihăiţă Huştiu: Pe parcursul nopții ce a trecut, vremea a fost severă în partea de sud-est a țării, unde intensitatea vântului a atins 120-130 km/oră în județul Ialomița, ceea ce a justificat pe deplin codul roșu, care va înceta în mai puțin de o oră, urmând ca după ora 8:00 județele din estul Munteniei și din Dobrogea plus Carpaţii Meridionali să rămână până spre orele prânzului într-un cod portocaliu, ce vizează, de asemenea, rafale ale vântului ce vor mai depăși 80 km/oră, iar la munte peste 100 km/oră, iar ninsorile treptat vor slăbi din intensitate și se vor restrânge către extremitatea de sud-est a teritoriului, urmând să înceteze către orele amiezii.
Reporter: Din informațiile dumneavoastră, când se va produce îmbunătățirea vremii?
Mihăiţă Huştiu: Trebuie să menționăm că și noaptea ce vine și pe parcursul zilei de vineri vor mai fi ninsori slabe cantitativ în nordul, centrul țării în primă fază, apoi şi în regiunile sudice și sud-estice,temperaturile urmând să scadă simțitor după acest interval, vremea devenind geroasă mai ales sâmbătă dimineață sau duminică dimineață, dar în weekend ne așteptăm ca vremea să fie frumoasă.
Realizator: Meteorologul Mihăiţă Huştiu, în dialog cu Ciprian Sasu./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 februarie)