Intră în vigoare un nou cod portocaliu de viscol, valabil pentru 18 judeţe din ţară

De la această oră intră în vigoare un nou cod portocaliu de viscol, valabil pentru 18 judeţe din ţară. Va rămâne în vigoare până la ora 12:00 şi va afecta zone din estul Munteniei, sudul Moldovei şi din Dobrogea. Meteorologul Mihăiţă Huştiu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie:
Mihăiţă Huştiu: Pe parcursul nopții ce a trecut vremea a fost severă în partea de sud-est a ţării, urmând ca după ora 8:00 județele din estul Munteniei și din Dobrogea, plus Carpații Meridionali să rămână, până spre orele prânzului, într-un cod portocaliu, ce vizitează rafale ale vântului ce vor mai depăși 80 de km pe oră, iar la munte peste 100 de km pe oră. Iar ninsorile treptat vor slăbi din intensitate și se vor restrânge către extremitatea de sid-est a teritoriului, urmând să înceteze către orele amiezii.
Realizator: Până la ora 15:00 este în vigoare şi un cod galben de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată, în judeţele Bacău, Vaslui, Teleorman şi Giurgiu. În aceste zone, temporar va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificări. În Bucureşti, până la ora 10:00, va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va atinge grosimi variabile, în general de 20-35 de centimetri./cmorozanu/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 februarie)