A Treia Academie în România. Master Class de Canto şi Pian

10-12 februarie 2020

Institutul Francez din România susţine „A Treia Academie în România. Master Class de Canto şi Pian”. Cursurile se vor desfăşura în perioada 10 – 12 februarie 2020 şi sunt destinate cântăreţilor între 17 şi 28 de ani şi instrumentiştilor între 16 şi 25 de ani. Pentru fiecare disciplină va fi acordată câte o bursă de studii la Școala de Muzică din Paris – École Normale de Musique de Paris pentru anul academic 2020-2021.

Master Class-ul este organizat de École Normale de Musique de Paris „Alfred Cortot” şi de Asociaţia Noesis-Enesco. Cursurile vor avea loc la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, între orele 10.00 și 18.00.
Pe 12 februarie, la ora 18.00, va avea loc un concert final în Atriumul Institutului Francez din România (Bulevardul Dacia 77). Intrarea este liberă.

Cursul va fi condus de:

Sylvie Valayre, care a studiat în clasele marilor pedagogi Christiane Eda-Pierre, Gabriel Bacquier  și Régine Crespin la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și în Italia cu Sergio Tedesco.
După obținerea diplomelor din partea acestor prestigioase instituții, începe o carieră care o va purta pe pe cele mai mari scene internaționale, interpretând roluri de soprană lirică și de soprană dramatică:
Nabucco la  Covent Garden, La Gioconda și Salomea la Scala din Milano, Madame Butterfly la San Carlo din Napoli, la San Francisco, la Metropolitan Opera din New York și la Tokyo sub bagheta lui

Miung Wung Chung, James Levine, Daniel  Barenboïm și Placido Domingo. A cântat de asemenea Nabucco, Aïda și Tosca  la Arenele din  Verona, Macbeth pe scena Operei Naționale din Paris, Elektra  la Madrid, Femeia fără umbră și Turandot la Berlin.
Interpretează, de asemenea, numeroase recitaluri în Franța și Australia.

www.sylvievalayre.com/

 


Jean-Bernard Pommier
studiază la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris cu Yves Nat și  Pierre Sancan, pianul și dirijatul cu Eugène Bigot.

Este câștigătorul premiului întâi la Concursul Internațional   Tineri muzicieni de la Berlin iar în 1962 este, la  doar 17 ani ,cel mai tânăr finalist al Concursului,  de mare prestigiu , Tchaikovsky de la Moscova. Juriul prezidat  de Emil Gilels  îi decernează diploma de onoare cu felicitări.

A interpretat numeroase recitaluri pe marile scene ale lumii și de asemenea este solist al orchestrelor simfonice de mare prestigiu din Europa și Statele Unite sub bagheta dirijorulor Herbert Von Karajan, Pierre Boulez, Daniel Barenboïm, Riccardo Mutti , Zubin Mehta.

În Muzică de cameră a colaborat cu Isaac Stern, Itzhak Perlman, David Oistrah, Pinchas Zukerman, Christian Ferras, Leonard Rose, cu cvartetele  Guarneri  și  Vermeer.

Este director artistic al Northern Sinfonia și al Orchestrei Filarmonice din Torino.
În 2011 creează academia Musikè  Association și ansamblul internațional Musikè, care au vocația de reuni ce mai bun tineri muzicieni Internaționali,  pentru a explora toate formele de exprimare artistică și muzicală.

 

http://www.valmalete.com/seeartist.php?modif=563

 

 

Pentru mai multe detalii despre eveniment:

Alina Pavalache, coordonatoare proiect

Tel.: 0753 620 603
Email: alinapavalache@gmail.com