Miniştrii propuşi pentru guvernul Orban 2 vor fi audiaţi săptămâna viitoare

Realizator: Miniştrii propuşi pentru guvernul Orban 2 vor fi audiaţi săptămâna viitoare, iar dezbazerile şi votul pentru învestire sunt programate pentru data de 24 februarie. Amalia Bojescu a sintetizat declaraţiile făcute de liderii politici după şedinţa birourilor permanente ale parlamentului.
Reporter: Premierul desemnat Ludovic Orban a fost prezent la ședința conducerii parlamentului, dar nu a reușit să obțină un calendar accelerat pentru audieri și votul de învestitură. El a acuzat majoritatea PSD din birourile permanente că tergiversează procesul de învestitură prin adoptarea acestui calendar.
Ludovic Orban: Este un calendar lent, care singură arată o tendință de tergiversare din partea parlamentului. În ce ne privește, miniştrii vor fi pregătiți, ne vom prezenta pe data de 24, cu obiectivul declarat de a provoca alegerile anticipate.
Reporter: Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a reafirmat că social-democrații nu vor vota guvernul Orban 2. PSD ia în calcul chiar boicotarea ședinței de plen pentru votul de învestitură.
Alfred Simonis: Luăm în calcul ca până la răspunsul Curții Constituționale a României pe sesizarea făcută cu privire la desemnarea abuzivă a premierului Orban pentru a doua oară să nu participăm la acest vot.
Reporter: Miniștrii propuși vor fi audiați săptămâna viitoare – luni, marți și miercuri -, iar votul de învestitură este programat pentru 24 februarie./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 februarie)