Parlamentul a stabilit audierile miniştrilor din Guvernul Orban 2

Conducerea parlamentului a stabilit ca miniştrii propuşi pentru Guvernul Orban 2 să fie audiaţi la începutul săptămânii viitoare în comisii, iar dezbaterile şi votul pentru învestire să aibă loc în data de 24 februarie. Relatează Amalia Bojescu.
Reporter: Premierul desemnat Ludovic Orban a fost prezent la şedinţa conducerii parlamentului, dar nu a reuşit să obţină un calendar accelerat pentru audieri şi votul de învestitură. El a acuzat majoritatea PSD din Birorurile Permanente că tergiversează procesul de învestitură prin adoptarea acestui calendar.
Ludovic Orban: Este un calendar lent, care sigur arată o tendinţă de tergiversare din partea Parlamentului. În ce ne priveşte, miniştrii vor fi pregătiţi, ne vom prezenta pe data de 24, cu obiectivul declarat de a provoca alegerile anticipate.
Reporter: Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a reafirmat că social-democraţii nu vor vota Guvernul Orban 2. PSD ia în calcul chiar boicotarea şedinţei de plen pentru votul de învestitură.
Alfred Simonis: Luăm în calcul ca, până la răspunsul CCR pe sesizarea făcută cu privire la desemnarea abuzivă a premierului Orban pentru a doua oară, să nu participăm la acest vot.
Reporter: Miniştrii propuşi vor fi audiaţi săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, iar votul de învestitură este programat pentru 24 februarie./lcoman/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie