Mesaj de condoleanțe din partea vicepreședintelui Senatului, Titus Corlățean

Regret profund dispariția celui care a fost generalul (r) Marin Dragnea, un adevărat patriot, un om dedicat, până în ultima clipă, carierei sale militare în slujba patriei, un adevărat exemplu de curaj, devotament și energie pentru fiecare dintre noi.

Un reper printre militarii activi și în rezervă ai României ultimilor 80 de ani, și-a început cariera militară la numai 12 ani. Imediat după ce țara noastră a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat la lupte atât din Campania de Est, cât și la cea de Vest, fiind luat prizonier, la Stalingrad, de unde a fost trimis într-un lagăr din Siberia.

Generalul (r) Marin Dragnea a slujit Armata Română aproape 5 decenii, în multe garnizoane din ţară, iar în ultimii 30 de ani, pentru faptele de eroism de care a dat dovadă,  a fost decorat cu ordine pentru merite deosebite de către statele român, ceh, slovac, rus, francez și croat. Pentru faptele de vitejie pe care le-a avut pe câmpul de luptă, a fost decorat cu Steaua României, Coroana României, Virtutea Militară şi Bărbăţie şi Credinţă.

În 27 decembrie 1989, chiar în timpul Revoluției, generalul (r) Marin Dragnea a fondat și a condus, până în prezent, Asociația Națională a Veteranilor de Război.

A fost una dintre personalitățile publice marcante care au urmărit consecvent interesele naționale ale României. Toți cei care l-au cunoscut, iar eu am avut onoarea să fiu unul dintre ei, au rămas impresionați nu doar de faptele sale de vitejie, nu doar de ținuta sa, ci, mai ales, de încrederea cu care lupta pentru promovarea valorilor în diferite domenii de activitate, de la mediul pe care îl cunoștea foarte bine, cel militar, la cel sportiv, până la cel diplomatic și chiar cultural.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!