Punem capăt traficului de persoane: #InItToEndIt

Traficul de persoane nu doar că există, dar este o afacere profitabilă și înfloritoare – atât la nivel global, cât și în România și în alte țări din Europa de Est.

Pe 13 februarie ne alăturăm campaniei globale ”End It Movement” și spunem „Nu!” sclaviei moderne și traficului de persoane.

Ambasadorul Andrew Noble: “Încă din 2015, cu ocazia Summit-ului ONU pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul Marii Britanii și-a luat angajamentul de a eradica toate formele de sclavie modernă, exploatare prin muncă și trafic de ființe umane până în 2030. În acest sens, cooperarea dintre autoritățile britanice și Poliția Română pentru rezolvarea situaţiilor de trafic de persoane este excepțională”

De ce este important?

Natura traficului de persoane este transfrontalieră, internațională și trece peste barierele culturale. Natura combaterii și prevenirii trebuie să fie la fel. Pe lângă parteneriatele tradiționale, credem în importanța implicării fiecărei persoane împotriva acestui tip de crimă organizată.

Una din activitățile pe care le desfășurăm alături de Asociația eLiberare este să echipăm comunitățile cu instrumentele necesare pentru identificarea și raportarea cazurilor de trafic de persoane. Chiar de la primul training de capacitare pe identificarea victimelor traficului de persoane organizat în parteneriat cu Asociația eLiberare, am văzut ce înseamnă hotărârea unui om de a nu rămâne indiferent la suferința altora. Un participant de la un eveniment din nord-estul României a putut furniza informații prețioase despre un caz de exploatare din sudul țării, iar în urma intervenției partenerilor locali, o minoră aflată într-o situație de trafic a putut fi scoasă și pusă în siguranță în mai puțin de 24 de ore.

Aceasta este puterea comunității și a lucrului în echipă, fiind doar un exemplu în care o persoană a schimbat lucrurile în mod semnificativ neignorând ce era ascuns sub ochii noștri. Credem cu tărie că fiecare putem face ceva împotriva exploatării, așa că vă invităm să vă alăturați luptei împotriva traficului de persoane.

Vă mulțumim!