Trupa Aerosmith va sărbători cei 50 de ani de la înfiinţare cu un concert la Moscova

Formaţia Aerosmith va sărbători cei 50 de ani de la înfiinţare cu un concert la Moscova. Trupa Rock va concerta pe Stadionul VTB Arena, pe 30 iulie. Trupa americană Aerosmith va concerta la Moscova pe 30 iulie ca parte a unui turneu european, dedicat aniversării a cinci decenii de la înfiinţare, a anunțat miercuri Serviciul de presă al Companiei SAV Entertainment, cea care organizează spectacolul.
„Una dintre cele mai de succes trupe rock din istoria muzicii rock sărbătorește 50 de ani de la înfiinţare cu un turneu european de amploare. Aerosmith va concerta pe VTB Arena pe 30 iulie”, au precizat organizatorii. În total, Aerosmith va concerta în 14 țări europene, în timpul turneului aniversar, care începe pe 13 iunie, în Italia, și se încheie în Rusia, conform agendei de pe site-ul grupului. Ultima reprezentație a trupei americane de muzică rock de la Moscova a avut loc în primăvara anului 2017, ca parte a turneului Aero-Vederci Baby!, care a fost considerat turneul de rămas bun.
Trupa Aerosmith a fost creată în 1970 de Steven Tallarico (Tyler), Joe Perry și Tom Hamilton, iar ulterior li s-a alăturat chitaristul Brad Whitford și bateristul Joe Kramer. În 1973, rockerii și-au înregistrat albumul de debut. În peste 50 de ani de existență, Aerosmith a lansat 15 albume, care au fost vândute în peste 150 de milioane de exemplare în întreaga lume. Grupul a câștigat patru premii Grammy şi a avut o influență puternică asupra dezvoltării diverselor stiluri muzicale, combinând elemente de hard rock, heavy metal, muzică pop, glam și blues. În 2001, membrii grupului au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame, iar revista „Rolling Stone” și televiziunea VH1 i-au adăugat pe lista celor 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, 100 Greatest Artists of All Time./vdraguta/aionescu

Agenţia de presă TASS – 13 februarie