Circulaţia nu se va relua curând pe magistrala Bucureşti-Timişoara

Circulaţia nu se va relua curând pe magistrala Bucureşti-Timişoara, între staţiile Stoeneşti şi Drăgăneşti, din judeţul Olt, unde un tren de marfă a deraiat astă-noapte. Într-o declaraţie pentru RRA, directorul general al CFR Infrastructură, Ioan Pintea, a estimat că traficul feroviar în zonă va fi reluat mâine seară în jurul orei 20:00.

Ioan Pintea: Au fost îndrumate trenurile de intervenție ale regionalelor Craiova și București, la fata locului și se începe ridicarea vagoanelor pe şină şi redeschiderea circulației. Estimarea este pentru mâine seară, în jurul orelor 20:00, pentru redeschiderea unui fir de circulație. Linia pe care s-a deraiat este pe 100 de m distrusă, iar cealaltă linie, linia vecină, firul 1, pe circa 30 de metri.

Reporter: În paralel este și o anchetă?

Ioan Pintea: Da, Agenția de investigare feroviară se ocupă de acest lucru și va face o investigație în acest sens. Cauzele le va stabili după ce vor termina investigațiile.

Realizator: Reporterul RRA adaugă că, între timp, CFR Călători a anunţat că mai multe trenuri au fost anulate, iar altele înregistrează sute de minute de întârziere, la sosirea, inclusiv în Gara de Nord, ca urmare a întreruperii traficului feroviar pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza deraierii trenului de marfă. O anchetă este în curs pentru a se stabili cauzele./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 februarie