RADIO FRANCE INTERNATIONALE: Mihai Chirica: ”Am discutat cu PSD și PNL. Am un parteneriat cu Klaus Iohannis”

Atât liberalii cât și social-democratii poartă discuții cu primarul Iașiului,  Mihai Chirica, pentru a-i oferi acestuia susținerea în cursa pentru un nou mandat.

La RFI, edilul recunoaște ca negocierile sunt deschise dar precizează că are deja un parteneriat politic cu președintele Klaus Iohannis.

”Eu n-am ascuns niciodată că aș fi avut discuții și cu conducerea PNL și a PSD despre susținerea unei candidaturi, din calitate de membru al partidului sau de independent. Dar am spus și repet: parteneriatul meu politic este unul pe care l-am anunțat public de la susținerea candidaturii președintelui Klaus Iohannis. Și am spus chiar, mai plastic, că dacă președintele îmi va cere să candidez din partea Forumului German atunci îmi voi căuta în arborele genealogic până voi găsi un membru de familie afiliat profilului german și îmi voi putea susține și această candidatură.  Dar o discuție tranșantă cu președintele PNL Ludovic Orban încă nu a avut loc”, spune la RFI primarul municipiului Iași.

Primarul municipiului Iași crede că va fi susținut și de influentele organizații civice locale, inclusiv  care militează pentru construcția autostrăzii A8, precum și a intelectualității ieșene.

”Încă de la bun început m-am numărat printre cei care s-au opus abordării oarecum minjuste a legilor justiției, prin promovarea acelei ordonanțe de urgență care în primul rând n-a fost benefică PSD. În privința organizațiilor care susțin autostrada, dacă dăm la o parte profilul politic pe care și l-au agregat deja, din punct de vedere social cred că se vor atașa deja, pentru că cel care a promulgat legea privind construcția Autostrăzii Unirii a fost președintele Klaus Iohannis”, a mai spus Chirica.

Constantin Rudniţchi

https://www.rfi.ro/politica-118429-mihai-chirica-am-discutat-cu-psd-si-pnl-am-un-parteneriat-cu-klaus-iohannis

RADIO FRANCE INTERNATIONALE – 19 februarie