Bernie Sanders a cerut ca Rusia „să stea departe de alegerile” din SUA

Senatorul socialist de Vermont și candidat la Președinția Statelor Unite din partea Partidului Democrat, Bernie Sanders, i-a cerut Rusiei „să stea departe de alegerile americane”. Senatorul a făcut declaraţia respectivă, într-un interviu acordat publicaţiei „The Washington Post”, care, la rândul său, a publicat un articol, cu referire la surse proprii despre planurile Moscovei de a „interveni în alegerile” din 2020, din SUA.

„Sincer să fiu, mi-e indiferent pe cine îl doreşte Putin în calitate de președinte al SUA. Mesajul meu pentru Putin este unul foarte clar: Să staţi cât mai departe de alegerile din SUA, în calitate de președinte mă voi ocupa de asta”, a declarat Sanders, citat de ziar.

La 21 februarie, liderul american, Donald Trump, a catalogat informaţiile potrivit cărora Rusia ar interveni în alegerile prezidențiale din 2020, din Statele Unite, în favoarea actualului șef al statului, drept o „nouă campanie de dezinformare a presei locale”.

Potrivit „The New York Times”, reprezentanții serviciilor americane de informații au avertizat Camera Reprezentanților că Rusia ar interfera în campania prezidențială din 2020, din SUA, pentru a-l ajuta pe Trump să fie reales pentru un al doilea mandat./vdraguta/schelaru

www.russian.rt.com – 22 februarie