Patru jurnalişti Radio România Actualităţi, bursieri JTI

Printre câştigătorii ediţiei 2019 – 2020 ai Burselor JTI pentru jurnalişti, 10 ziarişti aleşi să efectueze o vizită de lucru de o săptămână la instituţii europene, la diverse organisme sau organizaţii din Bruxelles şi la sediul NATO, sunt şi colegii noştri Ana Maria CîrsteaBogdan Isopescu, Alexandru Lancuzov şi Andreea Marin, toţi patru jurnalişti la Radio România Actualităţi. Alături de el, au mai câştigat burse JTI jurnalişti de la Antena 3, King News – Focşani, Agerpres, România TV şi Adevărul.

Cei doi ziarişti români care vor beneficia de stagiul extins de documentare şi training la Bruxelles sunt Andreea Marin – Radio România Actualităţi şi Gina Vacariu – Antena 3.

Bursele JTI pentru Jurnalişti se află la a XXI-a ediţie, fiind organizate de JTI România, clubeconomic.ro, Ad Media Consult, cu sprijinul foştilor bursieri. Programul a fost lansat în anul 2000, ca o continuare a stagiilor iniţiate în anii ‘90 de National Forum Foundation / Freedom House, cu sprijinul Guvernului SUA.

Obiectivul programului de-a lungul acestor ani a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor jurnaliştilor, prin expunerea la realităţile democraţiilor dezvoltate şi cunoaşterea unor medii culturale diverse.