Candidatul independent pentru primăria capitalei, Nicuşor Dan, va fi susţinut şi de PNL

Candidatul independent, Nicuşor Dan, va fi susţinut şi de PNL în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Anunţul a fost făcut, cu puţin timp în urmă, de liderul liberal, Ludovic Orban, după o discuţie pe care cei doi au avut-o astăzi.

Ludovic Orban consideră că Nicuşor Dan este cea mai potrivită persoană pentru a rezolva problemele bucureştenilor şi a spus că va susţine această propunere în faţa forurilor de conducere ale partidului:

Ludovic Orban: Obiectivul nostru fundamental este acela de a asigura o guvernare locală a Bucureștiului care să ofere soluții care stau în picioare pentru fiecare dintre problemele majore ale Bucureștiului, de la trafic până la poluare, de la dezvoltare urbanistică până la problemele legate de calitatea vieții. Am convingerea că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat.

Realizator: Fostul preşedinte al USR are şi susţinerea organizaţiei Bucureşti a acestei formaţiuni, însă în interiorul Alianţei USR-PLUS nu s-a decis deocamdată dacă va fi propus candidat Nicuşor Dan sau Vlad Voiculescu. Cei doi nu au reuşit până acum să se înţeleagă asupra modului de desemnare, după mai multe întâlniri pe care le-au avut în ultimele săptămâni.

Reporter: Într-o primă reacţie, liderul USR Dan Barna salută anunţul făcut de preşedintele PNL de a-l susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei. El consideră că este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti PSD în Bucureşti./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 februarie