În judeţul Dâmboviţa a debutat Campania Naţională de Împădurire „O pădure cât o ţară”

„O pădure cât o ţară” – acesta este numele primei campanii de împădurire a României, din ultimii 10 ani. Se doreşte plantarea a peste 50 de milioane de puieţi şi refacerea a aproximativ a 2 mii de păduri. Campania a debutat, ieri, în judeţul Dâmboviţa, cu participarea preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului în exerciţiu, Ludovic Orban, şi a prim-ministrului desemnat, Florin Câţu.
Reporter: Andrei Şerban – Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că pădurile sunt foarte importante pentru un mediu curat, iar România are încă păduri virgine, pe care trebuie să le protejeze. Klaus Iohannis a mai spus că este inadmisibil ca în secolul XXI să se mai facă tăieri ilegale.
Klaus Iohannis: Rog pe domnul prim-ministru şi pe membrii Guvernului, să găsească noi instrumente pentru a proteja pădurile României. Instrumentele care au fost create şi folosite pe vremea guvernelor dinainte s-au dovedit a fi insuficiente şi insuficient de bine aplicate.
Reporter: La rândul său, premierul în exerciţiu Ludovic Orban consideră că protejarea pădurilor este în beneficiul generaţiilor viitoare. Campania naţională de împădurire se numeşte „O pădure cât o ţară”, vor fi plantaţi peste 50 de milioane de puieţi şi vor fi reconstruite de la zero peste 2 mii de păduri./eendrefy/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 martie)