PNL negociază obţinerea majorităţii parlamentare

Conducerea parlamentului mai are la dispoziţie o săptămână pentru a fixa data la care va supusă votului în plen investirea cabinetului Cîţu. După audierile din comisii, miniştrii desemnaţi au primit nouă avize favorabile, faţă de doar patru, cât primiseră în cabinetul Orban. Între timp, liberalii negociază intens pentru crearea unei majorităţi parlamentare, iar după votul de învestitură vor analiza ce şanse mai sunt pentru declanşarea alegerilor anticipate, a declarat, astăzi, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan:
Raluca Turcan: În momentul de faţă suntem într-o plină procedură de consolidare a unei majorităţi parlamentare şi aşteptăm votul de învestire pentru guvernul Cîţu. După ce vom avea acest vot în parlament, vom vedea mult mai limpede care este calea spre alegeri anticipate. Ziua votului pentru guvernul Cîţu, eu sper să fim în cadrul regulamentar, să nu ne trezim că PSD blochează iarăşi procedura de vot pentru învestirea noului guvern, pentru că nu ar face decât să dezamăgească românii.
Realizator: Tot săptămâna viitoare este aşteptată şi decizia CCR cu privire la sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu ordonanaţa de urgenţă care scurtează termenele pentru organizarea alegerilor anticipate./lazard/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 martie)