Israelul limitează drastic fluxul de turişti

Conditiile de acces în Israel se înăspresc – a anunţat Guvernul acestei acestei ţări. Timp de 14 zile, începand de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, cu scopul de a-si proteja populatia de raspandirea coronavirusului. Masura se aplica persoanelor de orice nationalitate/cetatenie.

Începand cu ziua de joi, 12 martie 2020, ora 20:00, autoritatile vamale din Israel vor permite accesul în ţară doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra în carantină pentru 14 zile de la momentul intrării în Israel. Carantina nu se poate face într-un hotel sau o pensiune, ci doar într-o locuinţă privată.

Turistii aflaţi deja în Israel sau cei care urmează să plece în Israel în zilele urmatoare şi care vor intra în ţară până joi la ora 20:00, îşi vor putea desfăşura în mod normal călătoria.

Astfel, începând de joi, va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetăţenilor statului Israel sau turiştilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude în Israel).

Punctele de trecere vamală spre Iordania vor fi închise.

RADOR – 10 martie