24CHASA: România recomandă un program de lucru flexibil pentru părinţi din cauza coronavirusului

Ministrul român al muncii, Violeta Alexandru, recomandă un program de lucru flexibil pentru părinții care nu au pe nimeni, nu au cui să-și lase copiii, în contextul deciziei de a închide școlile din România, de mâine până pe 22 martie, a informat presa din România, relatează agenţia bulgară BTA. „Recomandăm ore de lucru flexibile pentru părinții care nu au pe nimeni, nu au cui să-și lase copiii”, a scris ministrul pe pagina de Facebook. Ea a adăugat că orele de lucru ar trebui să fie adaptate pentru părinții care au grijă de copii mici.

Aseară, premierul român, Ludovic Orban, a anunțat că școlile și grădinițele din România vor fi închise, la recomandarea Comitetului Național pentru Situaţii de Urgență, în perioada 11 – 22 martie. Măsura poate fi prelungită.

Premierul a spus că decizia a fost luată din mai multe motive. Potrivit acestuia, primul argument este acela că multe persoane și-au făcut bagajele și au plecat în România în perspectiva închiderii zonei Lombardia chiar înainte ca guvernul italian să emită decizia respectivă.

Autoritățile române au suspendat temporar zborurile către și din Italia, iar de ieri, atât legăturile rutiere, cât și cele feroviare cu țara au fost suspendate. Personalul de frontieră de-a lungul graniței de vest a României a fost consolidat, în special pentru cei care vin din Italia. Aproximativ 1,3 milioane de români lucrează în Italia. Agerpres relatează că 16 persoane care au ajuns la granița româno-maghiară, la Arad, au fost preluate de autorități și trimise în carantină, încă de la graniță. Majoritatea au venit din Italia.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8283473

Traducerea: Mirela Petrescu

24CHASA (Bulgaria) – 10 martie