Discuţii la MAE pentru crearea unui culoar unic european pentru toate statele membre

Două sute de TIR-uri din România erau blocate astăzi în puncte de frontieră din Italia şi Slovenia, iar numărul acestora va creşte, estimează ministrul în exerciţiu al Transporturilor. Lucian Bode spune că peste 30% dintre şoferii care sunt înregistraţi cu carte de muncă la companiile de transport internaţional de marfă refuză să plece în cursă, pentru că riscă să fie blocaţi din cauza epidemiei de coronavirus:
Lucian Bode: Avem o celulă de criză la minister, coordonată de un secretar de stat, secretarul general, toată lumea este în dispozitiv și preocuparea noastră este să nu blocăm economia, să nu blocăm România, din punctul nostru de vedere al transportatorilor. Românii nu trebuie să intre în panică, să respecte regulile de igienă, să respecte deciziile instituțiilor statului.
Realizator: Lucian Bode a precizat că sunt discuţii cu Ministerul de Externe pentru crearea unui culoar unic european pentru toate statele membre. Astăzi, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri a avertizat că firmele româneşti din domeniu sunt deja afectate din cauza epidemiei cu noul coronavirus şi a cerut autorităţilor de la Bucureşti măsuri identice cu celelalte state din Uniunea Europeană pentru a proteja industria de transport./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 martie)