Premierul israelian Benjamin Netanyahu ar urma să anunţe noi restricţii pentru a împiedica propagarea coronavirusului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu ar urma să anunţe diseară noi restricţii, după consultări cu mai mulţi miniştri, pentru a împiedica propagarea coronavirusului. Între timp, ministrul israelian al apărării intenţionează să ia măsuri pentru o eventuală creştere considerabilă a numărului de persoane diagnosticate.

Reporter: Ministrul apărării, Naftali Bennett, intenționează preventiv deschiderea a trei facilități de mari dimensiuni sub controlul armatei în nordul, centrul și sudul țării. El s-a consultat cu premierul și ministrul sănătății.

Aceste centre ar permite Ministerului Sănătății să facă față unui număr foarte mare de persoane diagnosticate. Ministrul apărării a declarat că nu se știe câți vor fi diagnosticați şi trebuie evitată situația din Italia.

Bennett a mai spus că nu e suficientă carantina la domiciliu. Ministerul Sănătății a anunțat ieri că se află în carantină peste 2.500 de soldați. De asemenea, militarii se pregătesc pentru situația în care sunt chemați să ia parte la măsuri naționale, dacă se va ajunge la o criză națională./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 martie