Cuvântul Patriarhului Daniel, în timpul Liturghiei

„Să transformăm perioada de criză medicală într-una de întărire în credință și sporire a dragostei” – a spus ieri la Liturghie Patriarhul Daniel. „Regulile pe care autoritățile le-au impus au ca scop ferirea de boala care se transmite și în același timp grija față de semenul nostru să nu îi transmite virusul și astfel să contribuim la deteriorarea sănătății lui” – a subliniat Preafericitul Părinte.

Pentru a evita aglomerarea credincioșilor în spațiul de cult, Patriarhia ortodoxă le-a recomandat preoților să folosească difuzoarele exterioare, să oficieze slujbele în în aer liber, lângă lăcaşele de cult sau, acolo unde există, în altarele de vară. Bisericile vor rămâne deschise pe tot parcursul săptămânii, astfel credincioșii se pot ruga oricând și va putea fi evitată aglomerația din zilele slujbelor mari.

Credincioșii romano-catolici pot urmări în luna martie pe TVR 2, cât și pe canalul de YouTube al Televiziunii publice și pe platforma online TV Plus slujbele oficiate în Catedrala Sfântul Iosif din București, Muftiul cultului musulman, Iusuf Murat, a suspendat săptămâna trecută rugăciunile specifice zilei de vineri la toate moscheile din țară./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 martie