Ungaria a închis graniţele pentru străini

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană urmează să discute astăzi, într-o videoconferinţă, despre posibilitatea de a restricţiona călătoriile în spaţiul comunitar în următoarea lună. Este o măsură deja luată de zece state europene, care au luat decizia unilaterală de a-şi închide total sau parţial frontierele. De altfel, în numeroase state de pe continent şcolile sunt închise, s-au anulat adunările publice, iar activităţile comerciale au fost suspendate.
Ungaria a închis graniţele pentru străini de azi-noapte – după cum transmite corespondentul nostru la Budapesta, Emil Groza.
Corespondenţă din Budapesta – Reporter: Emil Groza – Noile interdicţii se aplică atât la punctele rutiere şi feroviare de trecere a frontierei, cât şi pe aeroporturi şi la graniţele aflate pe căile navigabile. Ca parte a măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, începând de astăzi nu vor mai putea fi organizate diverse manifestări, vor fi închise cluburile, cinematografele şi instituţiile culturale, iar restaurantele, cafenelele şi unităţile comerciale vor putea fi deschise doar până la ora 15:00, excepţie fiind în cazul magazinelor alimentare, farmaciilor şi drogheriilor./denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 martie)