Administratorii firmelor mici din mai multe domenii se tem că vor intra în faliment

Administratorii firmelor mici din mai multe domenii se tem că vor intra în faliment, dacă pandemia de noul coronavirus nu se sfârşeşte mai repede şi încep să îşi trimită angajaţii acasă.

Reporter: Mihai Bădescu – Sunt momente dificile pentru administratorii de afaceri mici care se văd în situaţia de a suspenda activitatea societăţilor pe care le conduc. Cele mai afectate sunt: întreprinderile din domeniile auto, patiseriile, cofetăriile şi mai ales agenţiile de turism.

Sunt patroni care şi-au suspendat activitatea singuri, ca să respecte recomandările de a nu părăsi domiciliul, dar sunt şi afaceri unde vânzările au scăzut dramatic. În aceste condiţii administratorii au început să îşi trimită angajaţii acasă, pentru că încasările au scăzut şi nu mai pot să îi plătească.

Oamenii spun că această criză, care este abia la început, le-a afectat deja activitatea şi, în unele cazuri, singura sursă de existenţă şi se tem de ceea ce va urma, pentru că prelungirea crizei le-ar putea aduce falimentul./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie