Măsuri de prevenţie a extinderii epidemiei cu noul virus

Toate restaurantele, hotelurile, cafenelele şi celelalte tipuri de localuri publice se închid de astăzi timp de 30 de zile, ca măsură de prevenţie a extinderii epidemiei cu noul virus. Este este vorba de suspendarea activităţilor de servire şi consum.

Vor fi permise doar cele de tipul drive-in, roomservice sau de livrare la domiciliu. Decizia a fost anunţată, aseară, de ministrul de interne, Marcel Vela, şi a fost luată prin ordonanţă militară în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă.

Se suspendă, de asemenea, toate activităţile realizate în spaţii închise, inclusiv cele religioase, sportive sau de îngrijire personală şi tratament balnear. Ministrul Marcel Vela a anunţat şi o măsură menită să fluidizeze transportul de mărfuri sosite din alte state. Şoferii de camioane nu vor fi obligaţi să intre în carantină chiar dacă vin din zone roşii sau galbene. (…)

Tot de astăzi se suspendă toate zborurile Spania-România, iar în cazul curselor spre Italia suspendarea acestora va fi prelungită cu încă două săptămâni. La video conferinţa de presă de aseară s-a mai anunţat că structurile de Poliţie Locală trec în coordonarea inspectoratelor judeţene, iar serviciile de Evidenţă a Populaţiei vor ajuta la verificări în cazul anchetelor epidemiologice. Toate aceste măsuri le puteţi găsi integral pe site-ul ştirioficiale.ro, platformă lansată de autorităţi pentru a combate propagarea de informaţii false, preluată şi pe site-ul postului nostru, radioromâniaactualităţi.ro./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 martie