„Colaborare și solidaritate între state și popoare” (Sergio Mattarella)

În numele poporului italian, doresc să mă alătur celor care, în întreaga lume și în Biserica universală vor să transmită astăzi cele mai sincere sentimente de afecțiune și de apropiere cu prilejul celei de-a șaptea aniversări a solemnului început al Pontificatului. Această aniversare coincide anul acesta cu o perioadă deosebită de încercare din cauza răspândirii globale a coronavirusului Covid-19″.
Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a vorbit despre criza provocată de coronavirus cu ocazia unui mesaj trimis Pontifului Suprem pentru a șaptea aniversare a pontificatului său.
Într-un context dramatic marcat de pandemie – continuă șeful statului, adresându-se Papei Francisc – comunitatea internațională găsește în misiunea pastorală iluminatoare și în mărturia vie și paternă a celor mai înalte valori evanghelice o invitație presantă pentru a redescoperi motivele colaborării și solidarității între state și popoare, respectând mesajul exigent de atenție pentru cei mai vulnerabili pe care Sanctitatea voastră îl propune întregii umanități cu o hotărâre neobosită„.
Apelurile Sanctității voastre constante de a îmbrățișa dialogul și de a evada din ‘cultura consumului’ – subliniază Mattarella – sugerează modalitatea de a face față situațiilor de urgență globale și de a urmări o dezvoltare autentică„.
Sper sincer ca această perspectivă să poată fi acceptată cu ușurință pentru a depăși mai bine provocarea dramatică din ziua de azi și pentru a trasa o cale strălucitoare spre viitor„, a continuat Mattarella.
În mai multe ocazii, v-ați arătat apropierea specială față de Italia, o apropiere confirmată chiar și în ultimele ore, cu ocazia vizitelor recente în lăcașuri de cult care, timp de secole întregi, au reprezentat surse de consolare și speranță„, a concluzionat președintele Italiei.(https://www.repubblica.it – 19 martie)/oavram/gioan