Liderul USR Dan Barna solicită măsuri pentru funcţionarea online a instituţiilor statului

Realizator: Liderul USR Dan Barna solicită o serie de măsuri pentru funcţionarea online a instituţiilor statului. El cere guvernului şi amânarea alegerilor locale în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus.
Dan Barna: Solicităm, şi o să am în această săptămână o întâlnire cu premierul împreună cu ceilalţi lideri, amânarea alegerilor locale. În acest context nu se mai pune perspectiva de alegeri locale în luna iunie. Parlamentul trebuie să funcţioneze şi am dovedit acum câteva zile că se poate să funcţioneze foarte bine online, iar instituţiile statului la rândul lor trebuie să îşi asume funcţionarea telefonică şi digitală. Faptul că oamenii se duc să stea la cozi, pe la diverse direcţii, să obţină avize şi certificate este o abordare iresponsabilă. Este clar că putem să funcţionăm online, instituţiile trebuie să facă lucrul acesta şi guvernul trebuie să ia măsuri în această linie.
Realizator: Pe de altă parte, liderul USR spune că a propus guvernului iniţierea unor caravane medicale regionale care să meargă în mediul rural cu teste şi echipamente de protecţie./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 martie)