Donald Trump a decretat starea de dezastru major în statul New York și Washington

Situaţia se agravează în Statele Unite, unde au fost înregistrate în ultimele 24 de ore peste 10.000 de noi cazuri. În total, sunt confirmate 35.000 de îmbolnăviri, Statele Unite devenind a treia cea mai afectată țară din lume, după China și Italia.

Autoritățile recomandă cu insistență americanilor să rămână în locuințe pe cât posibil, iar președintele Donald Trump a decretat starea de dezastru major în statul New York și Washington.

Corespondenţă din Washington – Reporter: Doina Saiciuc – Preşedintele Trump a anunțat aseară, în conferința de presă de la Casa Albă, dedicată combaterii pandemiei de coronavirus că a ordonat Agenției Federale de Management al Urgențelor, FEMA, să trimită centre spitalicești mobile în zonele cel mai greu lovite: statele Washington, California și New York.

Donald Trump: Prin FEMA, guvernul federal va finanța 100% desfășurarea unităților Gărzii Naționale pentru realizarea misiunilor pe care le-am aprobat. Guvernul federal trimite sute de tone de echipamente medicale din depozitul național către locurile care au cel mai mult nevoie de ele. Cererea statului Washington pentru declararea stării de dezastru major a fost aprobată cu puțin timp în urmă. Tocmai am primit și cererea statului California și o vom aproba foarte rapid, poate în această noapte.

Reporter: În regiunea New York-ului se înregistrează 5% din cazurile lumii de COVID-19. New York-ul a devenit astfel un epicentru al pandemiei globale, situație care crește presiunile asupra autorităților pentru a lua măsuri mai drastice. La Casa Albă, președintele Trump a insistat:

Donald Trump: Este nevoie de ajutorul și fermitatea fiecărui american pentru a înfrânge acest inamic invizibil.#HUN/csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 martie