Madrid – autorităţile vor folosi un patinoar drept morgă provizorie pentru victimele coronavirusului

Un patinoar din Madrid urmează a fi folosit drept morgă provizorie pentru victimele infecţiei cu coronavirus, în contextul în care numărul de cazuri de infectare din capitala Spaniei a crescut la 10.575 iar decesele, la 1.263 – au anunţat luni autorităţile locale. Mall-ul Palacio de Hielo, unde se află un patinoar de dimensiuni olimpice, de 1.800 de mp de gheaţă, a pus la dispoziţia autorităţilor amplasamentul pentru a fi folosit drept morgă – a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al autorităţilor. Schimbarea destinaţiei amplasamentului va fi coordonată de guvernul regional din Madrid şi de unităţile de urgenţă militare, care au fost deja desfăşurate pe teritoriul Spaniei de săptămâna trecută pentru a ajuta la gestionarea crizei de infectare cu coronavirus. În Madrid, oraş care se confruntă cu cea mai gravă situaţie a crizei epidemice din Spania, serviciul municipal funerar a anunţat că nu va mai prelua cadavrele începând de marţi, din cauza lipsei echipamentelor.
Patinoarul menţionat se află în apropierea centrului de conferinţe IFEMA, unde au fost amplasate paturi pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Regiunea Madrid ar putea trata aproximativ 1.300 de pacienţi la centrul IFEMA, unde au fost internaţi deja 126 de pacienţi – au transmis autorităţile guvernamentale regionale.
În Spania, numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut luni la 33.089, fiind astfel a doua cea mai grav afectată ţară din Europa, după Italia./cstoica/cvanatoru

(www.reuters.com – 23 martie)