„Vom începe să efectuăm teste în masă”, declară preşedintele Serbiei

După discuțiile pe care le-a avut luni cu experții chinezi, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a anunțat schimbări în abordarea luptei împotriva COVID-19, care implică mai multe testări, izolare și mai puţini oameni bolnavi, dar nu va fi extinsă perioada de interdicţie de deplasare.
Ne vom schimba abordarea și, cu sprijinul prietenilor chinezi, vom începe să efectuăm teste în masă. În următoarele 48 de ore, așteptăm o creștere drastică a numărului celor care vor fi diagnosticaţi cu coronavirus. Avem suficiente teste pentru primele zile. Între timp, vom primi noi teste și sprijin în specialişti care pot efectua aceste teste„, a spus Vučić.
Vom încerca să depistăm toate contactele celor infectaţi până în prezent, precum și toate cazurile noi pozitive la coronavirus„, a anunțat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, adăugând că testarea va fi mult mai extinsă decât înainte.
Vorbind despre modul în care se va efectua testarea în masă, Vučić a explicat că „obiectivul este de a fi găsite toate contactele persoanelor infectate prin extinderea acestui proces de descoperire a posibililor purtători ai virusului./ciliu/gioan

www.tanjug.rs – 24 martie)/ciliu/gioan