Bilanţul epidemiei de coronavirus, la o lună de la confirmarea primului caz în România

Realizator: La o lună de când a fost confirmat primul caz de infectare cu noul virus la noi în ţară, bilanţul deceselor a ajuns la 17. Încă trei morţi au fost anunţaţi aseară: un bărbat de 63 de ani din județul Neamț şi două femei, ambele de ambele de 70 de ani, internate la Spitalul Județean de Urgență Suceava, devenit cel mai mare focar din România.
Reporter: Costin Grigore – Numărul deceselor de COVID-19 la această unitate medicală se ridică astfel la nouă. Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a ajuns, de altfel, cel mai mare focar al epidemiei din ţară. În total, 170 de oameni au fost infectaţi aici, dintre care peste 80 de medici şi asistenţi. Şi pentru a diminua riscul de contaminare al spitalelor, autorităţile vor să introducă un amplu program de testare în masă a populaţiei din marile aglomerări urbane. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, testarea ar urma să înceapă de săptămâna viitoare în Bucureşti, cu personalul medical şi pacienţii, apoi se va trece la testarea a tuturor bucureştenilor, cu fiecare cartier în parte, mai întâi cu persoanele în vârstă.
Realizator: Cele mai noi date comunicate de autorităţi arată că în toată ţara sunt 906 persoane confirmate şi înregistrate ca fiind bolnave de COVID-19. 86 dintre acestea s-au vindecat şi au fost externate. Un nou bilanţ al epidemiei din ţară ar urma să fie anunţat imediat după ora 13:00/rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 martie)