Noi măsuri adoptate de Guvernul României

Realizator: Guvernul a adoptat o ordonanţă care prevede bonificaţii fiscale de 5% sau 10% pentru cei care plătesc impozitul pe profit până pe 25 aprilie. În ce priveşte acoperirea şomajului tehnic de către guvern şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a precizat că măsura se aplică pentru toţi angajaţii afectaţi de efectele pandemiei. Nu mai există limitările iniţiale de 75% din numărul de angajaţi ai unei firme şi nici nu se mai pune condiţia unui procent de scădere a încasărilor. Ionel Dancă a mai spus că elevii şi studenţii din familii defavorizate vor primi echivalentul în lei a 200 de euro pentru a-şi cumpăra computere. De asemenea, guvernul a înăsprit amenzile pentru contravenţiile săvârşite pe perioada stării de urgenţă.
Ionel Dancă: În special contravenţiile săvârşite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens contravenţia se amendează cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice între 10.000 şi 70.000 de lei. Pentru a diminua deplasarea cetăţenilor în acest moment pentru obţinerea diverselor autorizaţii şi certificate valabilitatea documentelor de orice fel eliberate de instituţiile şi autorităţile publice se prelungeşte pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă.
Realizator: Ionel Dancă a mai anunţat modificare a statutului poliţiştilor şi al militarilor pe perioada a stării de urgenţă. Astfel, se întrerup concediile de odihnă, se iau măsuri pentru asigurarea continuităţii programului de lucru, detaşările se vor face fără acordul angajatului şi se suspendă prevederile legate de pensionarea anticipată./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 martie)