Profilul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus s-a schimbat – spun medicii infecționiști

Realizator: Medicii infecționiști atrag atenția că profilul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus s-a schimbat. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, spune că în primele două săptămâni bolnavii internați aici aveau forme ușoare sau medii, iar acum apar disfuncții respiratorii indiferent de vârsta pacienților:
Carmen Dorobăț: Sunt două ipoteze, ca să spun așa. Fie acest agent infecţios, trecând de la individ la individ, își modifică patogenitatea, deci capacitatea de a agresa organismul, iar pe de altă parte ar putea fi vorba strict de terenul despre care discutăm al pacientului, despre comorbidități, despre vârstă.
Realizator: Cei mai mulți pacienți diagnosticați cu coronavirus în România până acum, adică aproximativ 60%, au vârste cuprinse între 19 și 50 de ani, iar cei cu vârsta mai mare sau egală cu 70 de ani reprezintă doar 7%. Cei mai mulți dintre pacienții cu coronavirus care au murit aveau peste 70 de ani și aveau diverse boli cronice./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 martie)